З Харкова відправлені останні останки тіл загиблих пасажирів малазійського «Боїнга»
02 травня 2015 11:52 Міжнародне співробітництво
З Харкова відправлені останні останки тіл загиблих пасажирів малазійського «Боїнга» Останні останки тіл загиблих під час катастрофи авіалайнера «Боїнг» над Торезом відправили сьогодні, 2 травня, до Нідерландів з Міжнародного аеропорту «Харків».

На літаку будуть доставлені сім трун з останками і речами загиблих. У церемонії прощання в харківському аеропорту взяли участь посли Нідерландів, Австрії та Малайзії. Пам'ять жертв авіакатастрофи вшанували хвилиною мовчання.

Як повідомив міністр безпеки та юстиції Королівства Нідерланди Герард Адріан ван дер Стюр, пошукову місію можна вважати такою, що завершилася, хоча це не означає, що не знаходитимуться нові матеріали для слідства. За словами міністра, по прибуттю в Нідерланди буде проведена ідентифікація тіл, після чого вони будуть повернуті сім'ям загиблих. На сьогоднішній день ще не впізнані тіла двох пасажирів літака - жителів Нідерландів, і міністр висловив сподівання, що тепер це вдасться зробити.

Також міністр повідомив, що зараз Міжнародний слідчий комітет, до якого входять і представники України, намагається встановити причину аварії літака. За його словами, передачу справи в суд хочуть прискорити. Вже є свідки, які відгукнулися на прохання дати свідчення, і слідство сподівається дізнатися більше подробиць авіакатастрофи. Крім того, уламки літака для з'ясування причини катастрофи вивчає Рада безпеки Нідерландів. Однак коли справа буде передана до суду, поки невідомо. Міністр також зазначив, що пошукова команда працювала в складних умовах, проте її учасникам надавали будь-яку допомогу, в тому числі в районах, де йдуть військові дії.

Міністр безпеки та юстиції Нідерландів висловив подяку всі українцям за готовність допомогти у доставці тіл загиблих. «Це дуже важливий день не тільки для Нідерландів, але і для всіх країн, які втратили своїх співвітчизників. Як міністру мені було надано право висловити подяку урядам, органам місцевої влади, прокуратурі, митниці, службі з надзвичайних ситуацій, завдяки яким передача останків і особистих речей наших громадян стала можливою. Я висловлюю подяку всьому українському народу, тому що, незважаючи на всю складність ситуації в країні, українці висловили готовність нам допомогти. Наш досвід показав, що, незважаючи на те, де ти народився, трагедія об'єднує людей, для того щоб її подолати», - зазначив міністр.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини