З Харкова до Донецька відправиться другий вантаж гуманітарної допомоги
12 вересня 2014 13:53
З Харкова до Донецька відправиться другий вантаж гуманітарної допомоги Харківські підприємці зібрали чергову партію гуманітарної допомоги, яка сьогодні, 12 вересня, вирушить у Донецьк.
Як повідомила начальник відділу торгівлі управління споживчого ринку Департаменту підприємництва та споживчого ринку Ірина Бабак, представники великого, середнього та малого бізнесу міста зібрали гуманітарну допомогу загальною вагою 10 т. До неї увійшли близько 1,5 т цукру, 0,5 т гречки, 1 т капусти та інших овочів, а також м'ясні та рибні консерви, крупи, макаронні вироби, випічка, сіль, вода і засоби особистої гігієни. 

Ірина Бабак зазначила, що Харківська міськрада не вперше ініціює збір гуманітарної допомоги для жителів, постраждалих в результаті проведення АТО. Перший вантаж загальною вагою 7 т був відправлений 21 серпня, тепер піде другий вантаж, а вже з понеділка в місті почнеться збір медикаментів для відправки жителям сходу країни. В першу чергу будуть збиратися знеболюючі препарати, вата, бинт тощо. 

Як зазначив депутат Донецької міської ради, представник громадської організації «Мирна ініціатива» Олександр Юрін, вантаж повинен безперешкодно дійти до місця призначення завдяки підтримці мерів двох міст і місії ООН, що контролює процес доставки гуманітарної допомоги. За його словами, продукти будуть доставлені на склад у центр Донецька, куди щодня по допомогу звертаються до 500 чоловік. В першу чергу продукти отримають малозабезпечені громадяни і сім'ї з дітьми, а також ті, хто залишився без житла. 

За словами Олександра Юріна, зараз жителям Донецька, які опинилися в складних життєвих обставинах, надають допомогу українські міста, міста-побратими, а також жителі країн ближнього і далекого зарубіжжя. 

Нагадаємо, в серпні до Харківського міського голови Геннадія Кернеса звернулися донецька громадська організація «Мирна ініціатива» і мер Донецька Олександр Лук'янченко з проханням допомогти постраждалим жителям Донецька. Міська рада звернулася з цим проханням до підприємців Харкова, і вони на неї відгукнулися

Зазначимо також, що на початку серпня з Харкова були відправлені медикаменти, продукти харчування, одяг і предмети першої необхідності в місто Слов'янськ Донецької області. Також в Слов'янську харківські комунальники відновили систему водопостачання та водовідведення.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини