З 1 квітня харків'яни почнуть підписувати декларації з обраним лікарем
28 березня 2018 18:38 Медицина
З 1 квітня харків'яни почнуть підписувати декларації з обраним лікарем Підписання декларацій з терапевтами, педіатрами та сімейними лікарями в рамках медичної реформи почнеться з 1 квітня.

Про це сьогодні, 28 березня, повідомила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, кожен житель міста повинен обрати собі лікаря, у якого він спостерігатиметься незалежно від місця реєстрації, і потім підписати з ним декларацію. Для цього необхідно мати при собі паспорт та ідентифікаційний код, а також заповнити всі пункти документа. При цьому лікар, з яким укладається договір, несе в тому числі і кримінальну відповідальність за розголошення конфіденційних даних пацієнтів.

Як повідомила Світлана Горбунова-Рубан, 2018 рік є перехідним періодом для впровадження медреформи первинної ланки, яка здійснюватиметься в кілька етапів.

«Це досить тривалий і поетапний процес, і те, що законом передбачений такий серйозний перехідний період для такого великого міста, як Харків, - це нормально, так повинно бути. Ми до нього готові, наші лікарі навчені і вміють заповнювати ці декларації. Вони допоможуть пацієнтам, які до них звертатимуться. Також у поліклініках працюють уповноважені особи, які допомагають технічно відправляти ці декларації. Наші лікарі і медичні установи зареєструвалися в системі «eHealth» - це 34 структурних підрозділи і 21 філія з надання первинної медико-санітарної допомоги та 895 осіб, які надають медичні послуги. Все це повинно бути зібрано в єдину електронну систему, а на робочому місці у кожного лікаря повинен стояти комп'ютер з реєстром пацієнтів», - зазначила віце-мер.

Вона також повідомила, що до міського бюджету закладені кошти на придбання понад 700 комп'ютерів для цих цілей.

Завершиться перехідний період першого рівня медреформи 1 січня 2019 року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини