Якість води в Харкові відповідає всім санітарним нормам - «Харківводоканал»
30 липня 2021 13:27 ЖКГ
Якість води в Харкові відповідає всім санітарним нормам - «Харківводоканал» За результатами лабораторних досліджень, якість води, яка подається в будинки харків'ян, відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам.

Про це повідомив начальник лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю якості води КП «Харківводоканал» Андрій Стародубов.

За його словами, контроль якості питної води здійснюється на всіх об'єктах водопостачання міста, включаючи накопичувальні резервуари чистої води, насосні і підкачувальні водопровідні станції, водорозбірні колонки тощо, по яких вода надходить у квартири багатоповерхових будинків і будинки приватного сектора. Щодня здійснюється відбір від 30 до 50 проб води.

«Лабораторія оснащена сучасним вимірювальним і допоміжним обладнанням, яке обслуговують висококваліфіковані фахівці. Вони проводять вимірювання всіх показників якості водопровідної води у відповідності з усіма санітарними нормами і стандартами», - підкреслив начальник лабораторії.

За його словами, на комплексах водопідготовки «Донець» і «Дніпро» вода перед подачею в місто проходить усі необхідні етапи очищення. Зараз - це очищення від водоростей, освітлення, знезараження і, якщо передбачено, первинне хлорування.

Андрій Стародубов також підкреслив, що підтриманню відповідної якості водопровідної води в Харкові сприяють і виробничі роботи на мережах: заміна і своєчасний ремонт водоводів, планово-попереджувальні роботи на насосних станціях і трубопроводах тощо. 

У свою чергу начальник мікробіологічного відділу лабораторії Олена Максимова повідомила, що відділ перевіряє якість водопровідної води за чотирма основними напрямками: бактеріології, вірусології, паразитології та гідробіології. З початку нинішнього року співробітники лабораторії взяли на бактеріологічні дослідження близько 4,5 тис. проб водопровідної води.

«Якість водопровідної води знаходиться у нас під постійним контролем, і вона відповідає всім встановленим нормам і стандартам. Але якщо якісь показники перевищують норму, ми про це негайно повідомляємо на місце забору води, і фахівці вживають необхідних заходів, спрямованих на покращення якості води», - зазначила Олена Максимова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини