Визначено організації для проведення громадських робіт у наступному році
28 грудня 2016 16:42 Суспільство
Визначено організації для проведення громадських робіт у наступному році Визначено організації, де безробітні харків'яни братимуть участь в оплачуваних громадських роботах у 2017 році.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 28 грудня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради.

Зокрема, безробітні або працівники, що втратили частину зарплати, будуть залучатися до роботи у Харківській громадській організації незрячих юристів (6 осіб), Харківській міській громадській організації «Соціально-реабілітаційний центр незрячих» (30 осіб), Харківському центрі реабілітації молодих інвалідів та членів їхніх сімей «Право вибору» (100 осіб). Частина з них надаватиме допомогу незрячим у супроводі їх містом, допомагаючи при відвідуванні різних організацій, ринків і супермаркетів, лікарень і поліклінік.

Оплата громадських робіт проводиться на паритетних засадах з коштів міського бюджету та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Також виконком затвердив перелік видів робіт, які можуть використовуватися для організації громадських та інших робіт тимчасового характеру. Серед них - роботи на будівництві, при проведенні ремонту та реконструкції, в тому числі на об'єктах комунальної форми власності, благоустрій територій після закінчення будівництва, дорожні роботи, робота контролерами громадського транспорту, прибирання виробничих цехів і інших приміщень, сортування і доставка пошти, роботи з переробки різних видів сільськогосподарської продукції та сировини, допомога одиноким, літнім людям, підсобні роботи в бібліотеках, ремонт установ культури, пам'яток архітектури та інші.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини