«Віртуози Слобожанщини» виконали кавер-версії пісень гурту «Metаllica»
04 березня 2015 10:52 Культура
«Віртуози Слобожанщини» виконали кавер-версії пісень гурту «Metаllica» Харківський симфонічний молодіжний оркестр «Віртуози Слобожанщини» і офіційна триб'ют-група «Metаllica» - київська група «Scream Inc» - 1 березня зіграли концерт у Палаці спорту.

Глядачі спостерігали злиття двох стихій - класичної музики і хеві-метал. Концерт розділили на дві частини. У першій зіграла офіційна триб'ют-група, у другій - група спільно з оркестром. Для виконання пісень групи «Metаllica» оркестр «Віртуози Слобожанщини» спеціально оформив дозвіл.

Як повідомила прес-служба оркестру, аранжування для концерту писали харків'яни Борис Севастьянов та Євген Бурбан. Перша репетиція пройшла два місяці тому, остання - перед концертом.

«Уявлення про те, як виконувати музику, у тих, хто грає хеві-метал, і у класичних музикантів сильно відрізняються. Серце групи «Scream Inc» - барабанщик. На нього орієнтуються, а оркестром керує диригент. Ми домовилися з хлопцями, що в якісь моменти лідерство беру я, оскільки зі мною ще 50 чоловік оркестру. У мене були позначки в партитурі - коли я вступаю, і коли вони за моїм сигналом вступають», - розповів про спільну роботу диригент оркестру «Віртуози Слобожанщини» Тарас Куценко.

Виступ у харківському Палаці спорту - перший концерт спільного проекту. Музиканти вже отримали запрошення в інші міста України та Європи.

Зазначимо, що 9 березня оркестр «Віртуози Слобожанщини» дасть спільний концерт зі Святославом Вакарчуком. Концерт відбудеться у великому залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини