Відремонтовані харківські трамваї економлять електроенергію
30 грудня 2015 15:14 Інфраструктура
Відремонтовані харківські трамваї економлять електроенергію Десять трамваїв, які курсують вулицями Харкова, відремонтували в цьому році.

Про це сьогодні, 30 грудня, в ході прес-туру повідомив заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов.

Він зазначив, що вчора закінчився ремонт останніх з цих трамваїв, і в найближчі дні їх пустять на маршрути.

«Представники деяких політичних сил скептично ставляться до ремонту трамваїв і кажуть, що треба купувати нові. Але ж різниця в ціні за ремонт і при придбанні нового трамвая дуже велика: 50 відремонтованих вагонів коштують як два нових. А один новий трамвай коштує мільйон євро. А зараз у Харкові капремонту потребують 200 трамваїв. Крім того, нові трамваї диктують і свої умови: для них треба переробляти інфраструктуру. Але ми до цього йдемо. У поточному році в місті провели масштабні роботи з заміни трамвайного полотна. І заміна трамвайних колій продовжиться», - підкреслив Євген Водовозов.

Він також нагадав, що наступного року місто планує виконати капітальний ремонт ще 50 трамваїв.

Як повідомив директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан, ремонт трамваїв включає в себе повне відновлення не тільки салону, але і агрегатної складової - двигуна, коліс і гальмівної системи. До того ж завдяки ремонту знижується енергоспоживання - відремонтований транспорт витрачає електроенергії на 10-15% менше.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини