Відкрився набір до Школи медіаторів
05 лютого 2019 13:05 Культура
Відкрився набір до Школи медіаторів Бієнале молодого мистецтва, яка відбудеться в Харкові восени цього року, оголосила набір до Школи медіаторів.

Її випускники та випускниці працюватимуть в експозиційних просторах під час бієнале, яку Міністерство культури України назвало однією з трьох найбільш очікуваних культурних подій року.

Навчання в школі - безкоштовне. Подати заявки можна до 25 лютого за посиланням, заняття почнуться 16 березня.

Як зазначили організатори, медіатор у галереї - це посередник між художніми роботами і глядачем. Це людина, до якої відвідувач може вільно звернутися і поставити будь-які питання про автора, роботи і виставку в цілому.

Для бієнале планують підготувати команду з 20-30 осіб. Найбільше розраховують на студентів і випускників мистецьких та культурологічних спеціальностей, хоча суворого вікового або професійного цензу немає.

З березня по травень з учнями школи працюватимуть художниця Алевтина Кахідзе, мистецтвознавець Ольга Балашова, керівниця освітніх програм Ольга Тихонова, менеджер проектів «Мистецького Арсеналу» Марина Кафтан, директор Центру сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» Наталя Іванова та керівник освітнього відділу «Мистецького Арсеналу» Світлана Цуркан. В один з уїк-ендів лектором буде Барбара Кассавекья - редактор арт-журналу «Frieze» і викладач Академії мистецтв Брера (Італія).

У другій освітній сесії зі слухачами Школи медіаторів працюватиме кураторська команда бієнале, акцентуючи увагу на тих художніх проектах, які будуть представлені публіці.

Нагадаємо, Бієнале молодого мистецтва відбудеться в Харкові з 17 вересня по 31 жовтня. Проект заснований та частково фінансується Міністерством культури України. Основний організатор у Харкові - Харківська муніципальна галерея.

Отримати додаткову інформацію можна, написавши на пошту [email protected] або на сторінку «FB: Бієнале молодого мистецтва».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини