Великі підприємства Харкова сплатили 2 мільярди гривень єдиного соціального внеску
16 жовтня 2014 12:41
Великі підприємства Харкова сплатили 2 мільярди гривень єдиного соціального внеску Великі підприємства та організації Харкова за січень-вересень сплатили до бюджету майже 2 млрд грн єдиного соціального внеску.
Як повідомила начальник Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у місті Харкові Галина Феденко, це на 74 млн грн більше, ніж за дев'ять місяців 2013 року. У вересні платники, які перебувають на обліку в інспекції, сплатили на спеціальний рахунок Держказначейства понад 200 млн грн єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове соціальне страхування. Крім того, середньомісячна сплата єдиного внеску збільшилася на 8,2 млн грн. 
 
Також в інспекції зазначили, що з початку року від великих підприємств надійшло 1339 звітів про нараховані суми соціального внеску. При цьому всі платники інспекції надають звіти з ЄСВ в електронному вигляді. 
 
Нагадаємо, податкова служба почала приймати звіти і платежі з єдиного соціального внеску з жовтня 2013 року, раніше адміністрував цей внесок Пенсійний фонд України.

Зазначимо, що в Спеціалізованій інспекції обслуговуються такі найбільші підприємства Харківщини, як «Турбоатом», «Харківобленерго», «Електроважмаш», «Філіп Морріс Україна», «Південна залізниця», «Харківські тепломережі» та інші. За дев'ять місяців великі підприємства сплатили до бюджетів усіх рівнів 8,3 млрд грн податків.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини