Вакцина проти грипу надійде до Харкова в листопаді
25 жовтня 2017 16:47 Медицина
Вакцина проти грипу надійде до Харкова в листопаді З 2 по 11 листопада в аптечній мережі Харкова очікують надходження вакцини проти грипу французького виробництва.

Про це сьогодні, 25 жовтня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат.

За його словами, на сьогоднішній день епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ в Харківському регіоні не перевищує норму.

Всього на поточний період по місту зареєстровано 32 тис. 433 випадки інфекційних захворювань, в тому числі - 25 тис. 827 випадків грипу та гострих респіраторних захворювань, що на 22,6% нижче в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Юрій Сороколат зазначив, що з 6 жовтня було відновлено щотижневий моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ серед харків'ян. За 41-й тиждень до лікувальних закладів звернулися 5009 осіб, в тому числі 3742 дитини, 1291 - з дошкільних навчальних закладів.

Директор департаменту повідомив, що в місті виконується Комплексний план заходів з профілактики та боротьби з грипом та гострими респіраторними інфекціями. Проводяться профілактичні медогляди. Всього було оглянуто понад 117 тис. дітей. Також була проведена робота з уточнення кількості людей, яким потрібно зробити вакцинацію проти грипу, серед вагітних, дітей, медпрацівників, педагогів, працівників торгівлі та органів внутрішніх справ, загальна кількість яких склала 40 тис. чоловік.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини