В університеті Каразіна відкрили меморіальну дошку загиблим в АТО студентам і випускникам
27 січня 2017 12:49 Освіта
В університеті Каразіна відкрили меморіальну дошку загиблим в АТО студентам і випускникам Відкриття меморіальної дошки студентам і випускникам, які загинули під час антитерористичної операції, відбулося сьогодні, 27 січня, у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна.

В університеті увічнили пам'ять студентів історичного факультету - бійця Добровольчого українського корпусу Святослава Горбенка (26.12.1994 - 3.10.2014), старшого стрільця 2-го батальйону спецпризначення Національної гвардії України «Донбас» Едуарда Ушакова (13.12.1990 - 29.08.2014), а також двох випускників: медичного факультету - рядового батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Херсон» МВС України в Херсонській області Владислава Ковальова (10.01.1984 - 29.08.2014) та історичного факультету - командира взводу окремої зведеної штурмової роти «Карпатська Січ» 93-ї окремої механізованої бригади Мирослава Мисли (4.06.1992 - 2.10.2016).

Святослав Горбенко загинув під час захисту Донецького аеропорту, Едуард Ушаков і Владислав Ковальов - під час виходу з оточення під Іловайськом, Мирослав Мисла загинув під час обстрілу на Луганщині.

Ректор університету Віль Бакіров зазначив, що колишні студенти Каразінського університету віддали життя за свободу України: «Це велика біда і горе, але в той же час вони стали прикладом для поколінь. Вони загинули за незалежність і цілісність України».

Як зазначив заступник декана економічного факультету університету Дмитро Мангушев, який служив в АТО, він особисто цих студентів не знав, але шлях, який вони обрали, робить їх особливими.

«Ціна нашого спокою - втрачені життя цих молодих хлопців. Студенти історичного факультету завжди проявляють найбільший патріотизм, студенти- медики готові рятувати інших. Ми живемо в мирному місті, можемо спокійно гуляти з дітьми, а наших вихованців уже немає. Не питайте, що ваша країна може зробити для вас, запитуйте, що ви можете зробити для своєї країни», - зазначив Дмитро Мангушев.

Меморіальна дошка загиблим в АТО студентам і випускникам встановлена на 2-му поверсі ХНУ імені В. Н. Каразіна.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини