В університеті Каразіна проходить міжнародна художня виставка
05 вересня 2016 17:22 Культура
В університеті Каразіна проходить міжнародна художня виставка Художня виставка «По місцях Зінаїди Серебрякової. Гайдари» відкрилася в Харківському національному університеті ім. В. Каразіна.

Як повідомили в університеті, на виставці представлені роботи викладачів, студентів художньо-графічного факультету Харківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди і художників з Харкова і Львова, а також Франції та Польщі, створені за результатами минулорічного міжнародного пленеру в селі Гайдари (Харківська обл.). Виставка працюватиме до 22 жовтня. Відвідати її можуть не тільки студенти вишу, а й усі бажаючі.

Крім того, 19 вересня, в день пам'яті Зінаїди Серебрякової, відбудеться зустріч з авторами робіт та організаторами виставки. Початок заходу - о 15:00. Місце проведення: пл. Свободи, 4, головний корпус університету, 8-й поверх, хол Центральної наукової бібліотеки.

Зазначимо, перший пленер «По місцях Зінаїди Серебрякової» відбувся в 2012 році. Цього року пленер, в якому також взяли участь художники з України та інших країн, пройшов в Харкові.

Довідка. Зінаїда Євгенівна Серебрякова (дівоче прізвище Лансере; народилася 12 грудня 1884 року в селі Нескучне Харківської губернії - нині Харківська область, померла 19 вересня 1967 року в Парижі) - художниця, учасниця об'єднання «Світ мистецтва», одна з перших жінок, які увійшли в історію живопису. Представниця течій образотворчого мистецтва - орієнталізм і імпресіонізм.

У Харківській області є місця, безпосередньо пов'язані з життям всесвітньо відомої художниці: село Нескучне в колишньому Зміївському повіті Харківської губернії, вул. Конторська, 25-а в Харкові, де художниця жила в 1918-1920 роках і де були створені всесвітньо відомі роботи «На терасі в Харкові» і «Картковий будиночок».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини