В університеті імені Каразіна почав роботу «ЛандауЦентр»
08 січня 2014 12:03
В університеті імені Каразіна почав роботу «ЛандауЦентр» Перший виставковий майданчик науково-демонстраційного освітнього центру «ЛандауЦентр» розпочав роботу в Північному корпусі Харківського національного університету ім. Каразіна.

«ЛандауЦентр» був створений за ініціативою Асоціації випускників, викладачів і друзів ХНУ ім. Каразіна. Його мета - стимулювати відродження суспільного інтересу до науки і створити унікальний в межах України перший приуніверситетський центр інтелектуального дозвілля для харків'ян і гостей міста.

Перша експозиція центру присвячена цікавій фізиці. Відвідувачі можуть побачити голограми, маятники, лазери, телескопи, кінетичні скульптури, оптичні ілюзії тощо. Крім того, в «ЛандауЦентрі» відбудеться виставка знахідок науково-дослідної лабораторії германо-слов'янської археологічної експедиції ХНУ.

У лютому експозиція зміниться, і відвідувачі зможуть дізнатися більше про інформаційні технології в науці. Березнева експозиція буде присвячена біологічним наукам. А 19 квітня, коли університет святкуватиме щорічний День випускника, планується офіційне відкриття «ЛандауЦентра» з розширеними площами, майстернями, новими експозиціями тощо.

У січні-березні центр працюватиме з 12:00 до 18:00 у вихідні та в окремі дні зимових і весняних канікул, про що організатори повідомлять на своєму сайті. У дні роботи «ЛандауЦентра» проводитимуться лекції, конкурси, ігри, розважальні програми.

Як зазначили в університеті, центр готовий до співпраці з різними навчальними закладами, громадськими організаціями, винахідниками та розробниками обладнання, які зацікавлені в популяризації наукових знань.

Довідка. Науково-демонстраційний музей (центр) - інтерактивний виставковий майданчик, на якому демонструються різні наукові закони і явища і де відвідувачі можуть самостійно виконувати експерименти. Серед найвідоміших центрів - Музей науки «Експлораторіум» (Сан-Франциско, США), Музей науки міста Бостон (США), Музей науки «Експериментаніум» (Москва, Росія), Центр науки і технологій «НЕМО» (Амстердам, Нідерланди).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини