В рамках підготовки до зими в Харкові відремонтували 450 покрівель і десятки кілометрів мереж
20 вересня 2017 17:21 ЖКГ
В рамках підготовки до зими в Харкові відремонтували 450 покрівель і десятки кілометрів мереж У Харкові до нового опалювального сезону 2017-2018 років підготували житлові будинки і всі об'єкти соціально-культурної сфери.

Про це сьогодні, 20 вересня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради повідомив директор Департаменту комунального господарства Олексій Богач.

За його словами, до опалювального сезону підготовлено всі житлові будинки комунальної форми власності - 7862. У повному обсязі готові об'єкти соціально-культурної сфери - школи, дитячі садки, лікарні, заклади культури та спортивного напрямку. Невелике відставання є з підготовки відомчого житлового фонду, але всі зауваження повинні виконати до 1 жовтня.

Олексій Богач зазначив, що в рамках підготовки до зими в місті на 413 покрівлях провели поточний ремонт, ще 35 - відремонтували капітально.

Фахівці КП «Харківські теплові мережі» підготували до роботи в новому опалювальному сезоні всі вісім районних, 240 квартальних і локальних котелень, а також 1600 км мереж у двотрубному обчисленні. Були проведені гідравлічні випробування, після яких замінили 8,2 км технічно зношених труб. Наймасштабніші роботи були проведені на вулицях Лермонтівській і Наталії Ужвій, де замінили 700 м мереж, по вул. 23 Серпня - 340 м, на пр. Тракторобудівників - 430 м. Зараз роботи тривають в Шевченківському районі, де замінять 900 м мереж, в Індустріальному районі, де встановлять 200 м сучасних труб, а також в Московському і Слобідському районах. Заміну мереж планують завершити до кінця вересня.

Директор департаменту також повідомив, що фахівці КП «Харківводоканал» повністю підготували до нового опалювального сезону очисні споруди комплексів водопідготовки «Донець» і «Дніпро», а також комплекси біологічного очищення «Диканівський» та «Безлюдівський». За його словами, планово-попереджувальні ремонти були проведені на всіх 21-й насосній станції в місті.

«Замінено 230 засувок, відремонтовано понад 2 тис. водорозбірних колонок в приватному секторі, замінені 154 пожежних гідранти. Обсяг виконаних робіт з заміни та санації водопровідних мереж в цьому році втричі перевищує показники минулого року - 13 км проти 4,5 км», - зазначив Олексій Богач.

Також він повідомив, що у вересні було замінено 500 м каналізаційних мереж по вул. Віринській і пр. Жуковського, а зараз за рахунок коштів міського бюджету реконструюють водопровідні мережі на вул. Лісопарковій та вул. Рудика - від вул. Чкалова до Білгородського шосе (протяжність - 1,6 км). Крім того, в місті відновили всі 570 викрадених люків.

В рамках підготовки до нового опалювального сезону в Харкові капітально відремонтували 220 тис. кв. м і провели поточний ремонт 230 тис. кв. м покриття вулично-дорожньої мережі, а також підготували 158 одиниць дорожньої техніки. Крім того, капітально відремонтували 27 трамваїв і 65 тролейбусів.

Олексій Богач повідомив, що до початку холодів і опадів в місті заготовлять 15 тис. т солі та 18 тис. т піску.

«Виконані всі планові ремонти на шляхах, контактних мережах електротранспорту та тягових підстанціях. Відремонтовано системи опалення на станціях метрополітену», - повідомив Олексій Богач.

Секретар Харківської міської ради Олександр Новак попросив всі комунальні служби завершити підготовку міста в найкоротші терміни, де ця робота ще не закінчена.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини