В Індустріальному районі встановили меморіальну дошку воїнам-афганцям
24 травня 2017 14:14 Суспільство
В Індустріальному районі встановили меморіальну дошку воїнам-афганцям Меморіальну дошку учасникам бойових дій, які загинули в Афганістані, встановили 23 травня на будівлі школи №15 (вул. 12 Квітня, 14) в Індустріальному районі.

Меморіальна дошка встановлена ​​воїнам-афганцям, кавалерам ордена Червоної Зірки, випускникам школи Олександру Перепичаю, Сергію Волошку і Олександру Бабичу.

На церемонії відкриття були присутні батьки загиблих героїв, заступники голови Адміністрації Індустріального району Олена Великанова і Вікторія Третьяк, голова Харківської міської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Віктор Борзов, голова Індустріальної районної спілки ветеранів Афганістану Владислав Чернишенко, ветерани війни в Афганістані, учні школи та жителі району.

«Битви закінчуються, а історія вічна. Пішла в історію і Афганська війна. Але в пам'яті людській їй ще жити довго, тому що її історія написана кров'ю солдатів і сльозами матерів. Покоління, обпалене її вогнем, як ніхто засвоїло військові і моральні уроки Афганської війни. Нехай же гірка пам'ять про неї буде нагадуванням майбутнім поколінням про те, яке це щастя - жити під мирним небом», - зазначила в ході церемонії відкриття заступник голови адміністрації району Олена Великанова.

«Багато горя, бід і страждань принесли нашому народові ці 9 років жорстоких битв у чужому краю. Але і там, в далекому Афганістані, радянські воїни проявили найкращі людські якості: мужність, стійкість, благородство. У неймовірно важких умовах бойового життя, далеко від дому, щогодини наражаючись на небезпеку, вони зберегли вірність військовій присязі, військовому і людському обов'язку», - зазначив Віктор Борзов.

Пам'ять полеглих героїв присутні вшанували хвилиною мовчання.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини