В Індустріальному районі вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС
24 квітня 2019 11:35 Суспільство
В Індустріальному районі вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС Низка заходів, присвячених 33-й річниці ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, пройшла в Індустріальному районі.

22 квітня відбувся круглий стіл, на якому обговорили питання соціального забезпечення та медичного обслуговування сімей чорнобильців. У ньому взяли участь представники районного управління праці та соціального захисту населення, Пенсійного фонду та міської поліклініки №9.

23 квітня у Тракторозаводському сквері біля пам'ятного знака на честь 10-ї річниці Чорнобильської катастрофи пройшли мітинг-реквієм та панахида в пам'ять про загиблих і померлих ліквідаторів. У заході взяли участь чорнобильці, представники соціальних служб району, громадських організацій та учні. 

Голова Адміністрації Індустріального району Ольга Вельможна подякувала ліквідаторам і зазначила, що аварія на Чорнобильській АЕС стала уроком для всього людства.

«Час біжить невпинно. Минають роки, сплітаючись у десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії залишається найбільшим горем. Про неї забувати не можна. Чорнобиль став уроком для всього людства. Ми зобов'язані завжди пам'ятати про тих людей, які чесно і мужньо виконали свій обов'язок - пожежників, які боролися з вогнем на станції, військовослужбовців, будівельників, які брали участь в ліквідації наслідків катастрофи», - сказала Ольга Вельможна.

За сприяння в наданні допомоги громадянам, які постраждали в результаті аварії на ЧАЕС, членам громадської організації «Союз Чорнобиль» вручили грамоти та подяки Адміністрації Індустріального району. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали до монумента квіти.

Після мітингу для ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС організували екскурсію на одне з підприємств району.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини