Університет цивільного захисту цього року випустив більше 500 рятувальників
15 червня 2013 13:55
Університет цивільного захисту цього року випустив більше 500 рятувальників Випуск бакалаврів та спеціалістів відбувся сьогодні, 15 червня, у Національному університеті цивільного захисту України.

В урочистій церемонії взяли участь голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, керівники підрозділів ДСНС.

Цього року дипломи про вищу освіту отримали 577 курсантів, 37 з них - з відзнакою. 202 випускники будуть направлені для проходження служби до територіальних підрозділів ДСНС, решта курсантів продовжить навчання для отримання ступеня спеціаліста або магістра. Випуск-2013 знаменний тим, що курсанти вишу вперше отримали ступінь бакалавра за спеціальністю «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» та «Хімічна технологія». Вперше в історії цього університету серед випускників - 8 лейтенантів-піротехніків, які п'ять років навчалися за спеціалізацією «Інженерне забезпечення саперних, піротехнічних та вибухових робіт». Також цього року дипломи університету вперше отримали курсанти Республіки Таджикистан.

«Сьогодні ми, як ніколи, відчуваємо турботу й увагу вищого керівництва країни. 4 червня на базі регіонального центру ДСНС Сумської області під керівництвом Президента країни Віктора Януковича пройшли наймасштабніші навчання рятувальників за всю історію незалежності України. Ми отримали високу оцінку глави держави і готові виправдати цю довіру. Сьогодні колектив молодих лейтенантів - високопрофесійних, гідних - вливається в 75-тисячну сім'ю рятувальників. Мене переповнює почуття гордості за цих випускників, за наш правофланговий університет. Керівництво регіону присутнє сьогодні тут і постійно допомагає як нашому університету, так і всій службі в цілому. Сьогодні ми побачили, що народ України надійно захищений професіоналами, які, ризикуючи життям, щодня виходять на розмінування, гасіння пожеж, ліквідацію інших надзвичайних ситуацій. Хочу побажати їм добра й удачі», - зазначив голова ДСНС Михайло Болотських, звернувшись до випускників.

Довідка. Протягом свого 85-річного існування навчальний заклад підготував понад 30 тис. фахівців, з них 900 - з відзнакою. Випускники вишу в подальшому стали генералами, відомими вченими, державними діячами, а також керівниками підрозділів різних рангів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини