У центрі Харкова альпіністи прибирають сніг з дахів будинків
31 січня 2019 13:53 ЖКГ
У центрі Харкова альпіністи прибирають сніг з дахів будинків Роботи з очищення альпіністами покрівель будинків від снігу та криги проходили сьогодні, 31 січня, на центральних вулицях Харкова, в тому числі на пр. Московському, вул. Квітки-Основ'яненка, вул. Чичибабіна.

Як повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков, щодня близько 150 альпіністів виконують понад 300 заявок. Найбільша кількість з них працюють в центральній частині міста - у Шевченківському та Київському районах. При цьому Роман Нехорошков зазначив, що через різкі перепади температури, а також часті дощі, що чергуються морозами, ця зима за останні роки стала найбільш проблемною.

«Обсяги снігу на дахах в окремих випадках доходять до 50 см, тому прибрати його зараз, коли через перепад температури все це перетворилося на кригу, - дуже складно. Щоб сколоти лід, доводиться працювати ломами, сокирами, молотками», - повідомив директор департаменту.

За його словами, з початку сезону на диспетчерську службу «15-62» отримано вже понад 10 тис. заявок - з них близько 700 тільки за минулу добу. Фізично виконати всі заявки просто неможливо, тому альпіністи вибирають найпроблемніші адреси.

«Сьогодні робота ускладнюється тим, що вчора пройшов дощ і на дахах утворилася крижана кірка, яка ускладнює можливість кріплення на покрівлі. Крім того, що це небезпечна робота, оскільки вона виконується на великій висоті, так ще люди працюють в складних погодних умовах - цілий день на відкритому повітрі при низькій температурі, через що альпіністи часто хворіють», - зазначив Роман Нехорошков.

Він нагадав, що заявки на прибирання бурульок жителі міста як і раніше можуть залишати за номером Міської інформаційно-диспетчерської служби «15-62», а також надсилати фотожалоби на сайт міської ради в розділ «Зворотній зв'язок». Всі заявки будуть розглянуті, і по самим критичним з них роботи будуть виконані в першу чергу.

Зазначимо, що роботи з очищення дахів від снігу та бурульок за кошти міського бюджету здійснюються лише на будинках комунальної форми власності. Власники кооперативних будинків, будинків ОСББ та адмінбудинків повинні залучати підрядні організації за власні кошти.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини