У стоматологічній поліклініці №7 пройшов День донора
27 листопада 2017 12:30 Медицина
У стоматологічній поліклініці №7 пройшов День донора День донора пройшов у Харківській міській стоматологічній поліклініці №7.

Цього року донорами стали понад 70 людей - лікарі, медичні сестри, адмінперсонал, а також пацієнти поліклініки, які відгукнулися на запрошення медиків.

Як зазначила заступник головного лікаря поліклініки по медичній частині Віра Ємченко, День донора у поліклініці проводять з 2003 року. За її словами, тимчасовий донорський пункт організовують в ортопедичному відділенні, де працюють фахівці Харківського обласного Центру служби крові.

«Ми провели прибирання приміщень, їх стерилізацію, щоб вони відповідали всім вимогам. Основний наголос зробили на організаторську роботу у колективі, подбали про солодкий стіл для донорів, а ще інформували наших пацієнтів про можливість взяти участь у цій благородній справі, привертаючи увагу громадськості і, у першу чергу, молодих людей до важливості та актуальності донорства», - розповіла Віра Ємченко. 

Довідка. За статистикою, переливання крові протягом життя потребує кожна третя людина на планеті. При цьому одна донація крові (у середньому 450 мл) може врятувати життя трьох людей. За даними ВООЗ, донори, які постійно здають кров, живуть у середньому на п'ять років довше. Статус донора стимулює більш ретельно стежити за станом свого здоров'я, вести здоровий спосіб життя. Перед здачею крові донор обов'язково проходить безкоштовне медичне обстеження. Здана донором кров також обстежується на наявність у ній різних вірусних і бактеріальних агентів (зокрема, на гепатит С та ВІЛ-інфекцію).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини