У Шевченківському районі зафіксований випадок сказу
04 вересня 2017 16:47 Оперативна інформація
У Шевченківському районі зафіксований випадок сказу Сказ виявлено у кажана, що залетів в одну з квартир у Шевченківському районі.

Як повідомили сьогодні, 4 вересня, в управлінні Держпродспоживслужби в місті Харкові, кажан залетів через вікно в одну з квартир, і його спіймав кіт. Наступного ранку господарі доставили домашнього вихованця і кажана в лікарню ветеринарної медицини №4, де коту провели курс вимушеної вакцинації проти сказу. Через кілька днів кажан помер, а проведена експертиза встановила, що тварина була заражена сказом.

За інформацією управління Держпродспоживслужби, в осередку сказу проживає один кіт, якому вже проведена вакцинація за вимушеною схемою. Контакту кажана з членами сім'ї не було. Господарі кота знаходяться під наглядом лікаря-рабіолога.

Згідно з розпорядженням головного державного інспектора ветеринарної медицини в місті Харкові, були встановлені карантинні обмеження на території Шевченківського району, обмеженій вул. Клочківською, узвозом Клочківськім, вул. Космічною, пр. Науки та пр. Незалежності. В даний час на цій території лікарі ветеринарної медицини проводять поквартирний обхід з метою вакцинації домашніх тварин проти сказу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини