У районі Салтівки - найменший рівень забруднення повітря
27 лютого 2015 10:06 Місто
У районі Салтівки - найменший рівень забруднення повітря Найнижчий рівень забруднення атмосферного повітря шкідливими домішками спостерігався в 607-му м/р Салтівського житлового масиву (індекс забруднення - 1,6).

Про це повідомили в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології, де підбили підсумки спостереження за станом навколишнього природного середовища Харкова в 2014 році.

При цьому незначне погіршення якості атмосферного повітря було відзначено в районі Павлового Поля, в Центральному районі, в районі вулиць Пащенківської та Луначарського, в інших районах міста відзначалося поліпшення.

За даними центру, в цілому індекс забруднення атмосфери міста Харкова в 2014 році склав 3,85 (у 2013 році - 3,47). Зазначимо, в I півріччі 2014 року він становив 3,69 (у I півріччі 2013 року - 3,73).

Основним джерелом забруднення атмосферного повітря є транспорт, кількість якого в Харкові постійно зростає, а разом з цим зростає валовий викид шкідливих речовин в атмосферне повітря.

Аналізуючи в цілому стан атмосферного повітря міста, фахівці відзначили зменшення концентрацій аміаку, заліза і цинку. На рівні минулого року виявилося вміст діоксиду азоту, оксиду азоту, фенолу, формальдегіду, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, марганцю і міді. У той же час рівень забруднення атмосфери міста пилом дещо збільшився порівняно з аналогічним періодом минулого року.

В результаті спостережень за станом річок Харкова було встановлено, що стан води в них відноситься до третьої категорії - помірно-забруднений. Спостерігалося перевищення гранично допустимих концентрацій по наступних речовинах: азот амонійний, азот нітритний, мідь, нафтопродукти. Кисневий режим задовільний.

З повним текстом підсумків спостереження за станом навколишнього природного середовища міста Харкова у 2014 році можна ознайомитися тут.

Довідка. Харківський регіональний центр з гідрометеорології проводить спостереження за забрудненням атмосферного повітря міста на 10 стаціонарних пунктах спостереження, розташованих в зонах проживання населення, зонах промислових підприємств та автомагістралях по 20 забруднюючим речовинам. Спостереження проводяться щоденно та цілодобово, крім святкових днів. Всього у 2014 році було відібрано і проаналізовано 47 тис. 217 проб повітря.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини