У районах міста пройшли суботники (доповнено)
22 квітня 2019 12:46 ЖКГ
У районах міста пройшли суботники (доповнено) Благоустрій й прибирання території в рамках всеукраїнської акції «За чисте довкілля» провели 20 квітня в районах Харкова.

У суботнику взяли участь представники районних адміністрацій, установ, організацій, комунальних підприємств, працівники торгових точок, ринків, а також жителі міста.

Так, в ході прибирання в Індустріальному районі були впорядковані парк ім. Маяковського, Свято-Олександрівський сквер, де встановлені нові урни. Наведено лад на ринках, стоянках та заправках району, а також підготовлені клумби і квітники для висадки квітів. Прибрано від сміття території уздовж «червоних ліній» по вул. Роганській, вул. Миру, вул. Луї Пастера, вул. Біблика, вул. П'ятихатській, вул. Грицевця і вул. Пожарського. Пофарбовані дитячі та спортивні майданчики біля житлових будинків по пров. Північному і вул. Рибалка, а також упорядковані розворотні кола тролейбусів.

Всього в суботнику в Індустріальному районі взяли участь 1,1 тис. чоловік і задіяли 16 одиниць техніки. Було вивезено близько 150 куб. м негабаритного сміття, ліквідовано 4 стихійні звалища, очищено від оголошень 140 опор, пофарбовано більше 300 елементів благоустрою і виконана санітарна обрізка 30 дерев.

У Немишлянському районі в прибиранні території було задіяно більше 3 тис. осіб. Учасники суботника провели благоустрій парка «Зустріч», «червоних ліній» вздовж пр. Льва Ландау, пр. Московського, пр. Петра Григоренка, територій житлових будинків Салтівського житлового масиву і Нових Будинків, а також навели лад на братській могилі по вул. Рибалка.

Всього було впорядковано близько 50 га території району: пофарбовані лавки і урни, обладнані квітники і вивезено сміття після зими. 

У Московському районі були приведені в належний санітарний стан парк «Перемога», сквери Кутакова і Академіка Павлова, схили Кітлярченого яру і Кліментьєвської балки, територія кладовища №3, зелені зони по Салтівському шосе, пр. Тракторобудівників, пр. Ювілейному, пр. Льва Ландау, вул. Академіка Павлова, вул. Героїв Праці, вул. Гвардійців Широнінців, вул. Сомівській, вул. Гарібальді, вул. Джерельній, вул. Світлій, вул. Владислава Зубенка, вул. Іскринській, вул. Тополева та інших. Особливу увагу учасники акції приділили благоустрою прибудинкових територій - біля житлових будинків були пофарбовані 336 малих архітектурних форм, близько 400 лавок і 200 урн. Також були оброблені клумби, на яких висаджено понад 1 тис. квітів. В ході суботника від несанкціонованої зовнішньої реклами були очищені фасади житлових будинків і опори ліній електропередачі.

Всього в суботнику в Московському районі взяли участь близько 2,4 тис. осіб, задіяно 33 одиниці спецтехніки. В ході прибирання було приведено до ладу 77 га території району та вивезено 270 м куб. сміття.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини