У парку Горького зустрінуть Східний Новий рік і попрощаються із зимою
14 лютого 2018 16:31 Культура
У парку Горького зустрінуть Східний Новий рік і попрощаються із зимою Зустріч Нового року за східним календарем пройде у п'ятницю, 16 лютого, в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

У святі візьмуть участь представники в'єтнамської громади Харкова, студенти та викладачі Інституту Конфуція при Харківському національному університеті ім. Каразіна, учні спеціалізованої школи №181 «Дьонсурі», представники корейської танцювальної культури тощо.

Свято в Розважальному центрі почнеться з жартівливого турніру з сумо. Взяти участь у ньому зможуть усі бажаючі. О 16:00 зустріч року Жовтого Собаки продовжиться концертною програмою з традиційними і сучасними азіатськими піснями, танцями. В цей же час на другому поверсі всі бажаючі зможуть приєднатися до тематичних майстер-класів, де можна буде сплести вузлові прикраси, навчитися писати новорічні привітання китайською та корейською мовами. Також можна буде зіграти в японську гру Го і китайський маджонг, взяти участь у чайній церемонії.

Увечері в парку відбудеться танець китайських левів - невід'ємний атрибут зустрічі Східного Нового року. Це акробатична вистава, в якій два танцюристи керують лялькою, що зображає міфічного лева. Початок - о 18:00.

Після цього на головній сцені розпочнеться конкурсна програма «Рік Жовтого Собаки», після якої на центральну площу вилетить 14-метровий китайський дракон. Всі бажаючі зможуть сфотографуватися з левами і драконом, а також потанцювати на дискотеці під азіатську музику.

Святкувати Масляну в парку Горького будуть 17-18 лютого. Свято відбудеться на центральній площі, де розміститься стовп з подарунками і велике опудало Марени. Ряджені пригощатимуть всіх охочих бубликами за пісню, танець або вірш. У програмі народних конкурсів - битва на мішках, перетягування каната, жим пудової гирі, стрибки в мішках тощо. О 18:00 почнеться маснична забава «Крижаний стовп». За її умовами, учасники повинні піднятися на семиметрову висоту, щоб схопити один з десяти призів, серед яких ковбаси, взуття, напої, порося, курка, бублики.

На головній сцені виступлять фольклорні колективи «Весна», «Слобожани», «Талиця», «Сварожичі», групи «3+2», «Євшан-зілля», «Льюїс Керролл».

У неділю о 20:00 розпочнеться церемонія проводів зими і спалення Марени за участю вогняного шоу «Пантера». Свято продовжиться дискотекою в народному стилі.

З повною програмою свят можна ознайомитися тут.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини