У низці шкіл і дитячих садків Холодногірського району виконають ремонти
18 грудня 2018 19:22 Освіта
У низці шкіл і дитячих садків Холодногірського району виконають ремонти Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 18 грудня, зустрівся з батьками школярів і вихованців дитячих садків Холодногірського району.

Зустріч пройшла у школі №152. Також у ній взяли участь директор Департаменту освіти Ольга Деменко, депутат Харківської обласної ради Олександр Ткаченко, представники районної адміністрації.

Батьки говорили про проблеми, які їх хвилюють. Зокрема, представники школи №86 попросили виділити кошти на встановлення відеокамер і виконати капітальний ремонт фойє. Ігор Терехов зазначив, що до наступного року камери відеоспостереження будуть встановлені у всіх школах і дитячих садках. Крім того, установи освіти планують оснастити кнопками оперативного реагування на надзвичайні ситуації.

Батьки учнів школи №136 попросили встановити знак пішохідного переходу на вул. Чоботарській і відремонтувати харчоблок, школи №108 - виконати капітальний ремонт покрівлі, замінити вікна та реконструювати стадіон. Ігор Терехов повідомив, що на 2019 рік у планах по школі №108 не тільки ці роботи, але й ремонт фасаду навчального закладу. Також після зустрічі в список ремонтів внесли оновлення харчоблоку дитячого садка №255, заміну вікон в дитячому саду №414, ремонт огорожі в дитячому садку №35 та ремонт актового залу в дитячому садку №423.

Окремо батьки поставили питання про зміну керівництва у школі №67, де, на їх погляд, погано організовано навчальний процес. У районній адміністрації зазначили, що директорові школи не раз робили зауваження, але відповідної реакції не було. Ігор Терехов пообіцяв батькам, що особисто розбереться в ситуації, що склалася.

«Якщо директор школи знаходиться не на своєму місці, якщо там страждають діти, які не отримують освіти - з цим ми миритися не будемо. Я сам туди поїду наступного тижня. Думаю, що ми приймемо всі кадрові рішення, які нам необхідні, залучимо до роботи відповідальних людей, щоб врегулювати ситуацію», - підкреслив Ігор Терехов.

Він зазначив, що всі питання, які піднімали батьки - по ремонтам шкіл і дитячих садків, доріг біля закладів освіти, оновленню матеріально-технічної бази, не залишаться без уваги.

«Дуже важливо зустрічатися з батьками, щоб ми розуміли проблеми, які їх турбують. Ми так сформували бюджет міста, щоб наступного року була можливість виконати комплекс будівельних робіт, реконструкцій, робіт зі  зміцнення матеріально-технічної бази наших шкіл і дитячих садків. Всі ці питання, які перед нами ставили батьки, - дуже актуальні, і наступного року ми візьмемо їх у роботу. Ми дамо зворотний зв'язок, і у міру можливості максимальна кількість проблем буде вирішена», - сказав Ігор Терехов.

Крім того, він повідомив, що будуть враховані побажання не тільки щодо установ освіти, а й благоустрою району у цілому. Це стосується ремонту систем освітлення, про які говорили на зустрічі батьки, а також парків та інших об'єктів міста. Зокрема, він повідомив, що реконструкцію саду Шевченка планують завершити у наступному році. Більшу половину робіт там уже виконали, і крім озера, оновленого фонтану «Каскад», там з'явиться інсталяція «Дзвін миру».

Зазначимо, це була завершальна зустріч з батьками школярів і дошкільнят. Такі зустрічі представники міської влади провели у всіх районах міста.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини