У Муніципальній галереї пройде виставка, присвячена сучасному натюрморту
23 липня 2018 15:57 Культура
У Муніципальній галереї пройде виставка, присвячена сучасному натюрморту Відкриття міжмузейного дослідницького проекту «Український натюрморт» відбудеться 24 липня у Харківській муніципальній галереї (вул. Чернишевська, 15).

Мета проекту - представити харківську версію розвитку натюрмортного жанру у сучасному образотворчому і візуальному мистецтві України.

До експозиції увійшли роботи відомих, налаштованих на експеримент зрілих і молодих художників (21 автор).

Як зазначили в галереї, відчутний особливий підхід до цього жанру саме з боку харківських художників - кадрування, геометрізм, фокус прямого бачення предмета, поєднання лінійних форм з мальовничими орнаментами. Поруч із традиційними натюрмортними мотивами - чашка, бокал, вазон з квітами, фрукти та інше, автори вводять символи сьогодення і сучасного предметного оточення людини.

Проект поєднує не тільки традиційні техніки образотворчого мистецтва (живопис, графіка), але і її сучасні форми - фотографію, інсталяцію, відео-арт, графічну візуалізацію символічного напрямку.

У галереї зазначили, що проект, присвячений жанру натюрморту, проходить також у Києві, проте основу київської виставки складають роботи, виконані в класичному стилі.

Відкриття проекту - 24 липня, початок - о 18:00.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини