У модульному містечку планують новорічні свята для дітей
14 листопада 2016 13:22 Суспільство
У модульному містечку планують новорічні свята для дітей Заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан та голова Адміністрації Слобідського району В'ячеслав Ільєнко сьогодні, 14 листопада, відвідали модульне містечко для переселенців.

Вони зустрілися з жителями містечка, поспілкувалися зі своїми хрещениками. Зустріч пройшла в новому модулі, який обладнали цього літа спеціально для занять з дітьми. В ігровій кімнаті діти малюють, ліплять з пластиліну, майструють різні вироби. Як кажуть батьки, тепер і в погану погоду у малюків є місце, де вони можуть вільно побігати і поспілкуватися всі разом. Своїим хрещеним батькам діти подарували ляльки, які виготовили своїми руками.

Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що всі діти, які живуть в містечку, обов'язково отримають квитки на традиційну новорічну казку, яка пройде в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка.
«Крім того, ми повинні подумати, які ще заходи потрібно організувати, які б ще більше вас згуртували. Потрібно провести новорічне свято, запросити для дітей аніматорів», - запропонувала Світлана Горбунова-Рубан.

Батьки в свою чергу зазначили, що поки ніяких проблем немає: всі діти отримують необхідну медичну допомогу, всі потрібні щеплення зроблені, в школах і дитячих садках все добре.

«Для мене бути хрещеною матір'ю - це перш за все відповідальність. Випадкових хрещених дітей не буває. Я хрестила дітей, які потребували моєї уваги, народилися хворими, в сім'ях, які опинилися в складній ситуації. Ці діти народилися у батьків, які опинилися просто неба. У мене багато хрещеників, я не можу сказати «ні» людям, які звертаються до мене з проханням стати хрещеною, для мене це дуже важливо», - сказала Світлана Горбунова-Рубан.

Нагадаємо, що 16 липня 2015 року заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан стала хрещеною матір'ю шести дівчаток і семи хлопчиків, а голова Адміністрації Слобідського району В'ячеслав Ільєнко - їхнім хрещеним батьком. Обряд хрещення відбувся в храмі Святого Архистратига Михаїла.

У модульному містечку для вимушених переселенців з Донбасу живе близько 400 осіб, з них близько 200 дітей. У містечку створені всі умови для проживання, надаються послуги з вивезення сміття, прибирання території, благоустрою, пральня. Діти ходять до дитячих садків і шкіл, розташованих в Слобідському районі.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини