У місті увічнять пам'ять низки відомих харків'ян
13 листопада 2013 09:52
У місті увічнять пам'ять низки відомих харків'ян Пам'ять про деяких відомих харків'ян буде увічнена на будівлях міста.

Таке рішення було прийнято 12 листопада на засіданні міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища.

Так, комісія схвалила клопотання Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди встановити на будівлі вишу меморіальні дошки керівникам Народного комісаріату освіти в 1919-1934 роках Володимиру Затонському, Григорію Гринько, Олександру Шумському, Миколі Скрипнику.

Позитивне рішення було прийнято за клопотанням народного депутата України Ірини Бережної щодо встановлення пам'ятної дошки відомому режисерові театру і кіно, педагогу Анатолію Ефросу, який народився у Харкові.

Також топонімічна комісія схвалила клопотання Харківської обласної ради про увічнення пам'яті ветерана органів внутрішніх справ Василя Кренєва на фасаді будинку по вул. Мироносицькій, 4а.

Крім того, було схвалено звернення Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області про увічнення пам'яті рятувальника Вадима Чмужа, який трагічно загинув при виконанні службових обов'язків 17 жовтня 2013 року. Меморіальну дошку запропоновано встановити на будівлі пожежного депо №7 по пр. Ілліча, 88.

Також топонімічна комісія розглянула звернення Міжнародного фонду Рауля Валленберга, який просить увічнити в Харкові пам'ять шведського дипломата, який рятував людські життя під час Голокосту. Як повідомив відповідальний секретар топонімічної комісії Олексій Хорошковатий, аналогічні звернення були направлені фондом в усі обласні центри України. Комісія, враховуючи діяльність Рауля Валленберга з порятунку євреїв, рекомендуватиме Музею Голокосту в Харкові розглянути можливість увічнення пам'яті дипломата на території музею. Крім того, Департаменту освіти буде рекомендовано провести в школах міста уроки пам'яті з цієї тематики.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини