У місті пройде фотовиставка, присвячена дітям із зони АТО
17 травня 2017 16:21 Суспільство
У місті пройде фотовиставка, присвячена дітям із зони АТО Фотовиставка «У війни не дитяче обличчя» пройде у виставковій залі Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна (пл. Свободи, 4).

Виставка приурочена до Міжнародного дня захисту дітей та є соціальним арт-проектом Федерації грецьких товариств України та фотоклубу «Матриця» (місто Маріуполь) за підтримки благодійної організації «Фонд Бумбураса». Виставка експонується в різних містах України. Організатори в Харкові - ЦНБ ХНУ ім. В. Н. Каразіна та Харківське міське товариство греків «Геліос».

На виставці будуть представлені 60 фоторобіт маріупольських фотохудожників Юрія Філіна, Олександра Бережного, Сергія Орлова та Льва Сандалова. Експозиція побудована на контрасті. На фотографіях першої частини виставки зображені діти з сіл Донецької області з компактним проживанням грецького населення (Гранітне, Чермалик, Староігнатівка і Сартана), які стали очевидцями бойових дій на південному сході України. Друга частина фотографій знята на святі, яке проходило в селищі Сартана під девізом «Повинні сміятися діти і в мирному мирі жити».

В ході презентації експозиції пройде благодійна акція зі збору коштів для надання допомоги дітям, які живуть у зоні АТО.

Як зазначила голова Федерації грецьких товариств України Олександра Проценко-Пічаджі, центральна тема виставки - сприйняття дітьми війни, іхні переживання і надії на майбутнє.

«Зафіксовані дитячі обличчя на тлі зруйнованих від артобстрілів шкіл і будинків, прострелених вікон дають можливість сторонам конфлікту і всім, від кого залежить його вирішення, ще раз задуматися над реальною ціною неоголошеної війни, що розгорнулася, і необхідністю її якнайшвидшого закінчення. Саме розуміння ціни миру і підштовхнуло нас до створення цього фотопроекту», - зазначила Олександра Проценко-Пічаджі.

Відкриття виставки у Харкові - 24 травня, початок - о 16:00. Вхід на презентацію фотопроекту - вільний.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини