У місті проходить традиційний фестиваль іноземних студентів
26 листопада 2015 17:53 Суспільство
У місті проходить традиційний фестиваль іноземних студентів ХI Міжнародний фестиваль іноземних студентів проходить сьогодні, 26 листопада, у Палаці студентів НТУ «ХПІ» (вул. Пушкінська, 79).

У фестивалі беруть участь іноземні студенти різних вишів міста, зокрема, Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, Харківського національного медичного університету, Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, Харківської державної академії культури, Національної фармацевтичної академії України, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Свою культуру представляють студенти з різних країн світу, зокрема, з Анголи, В'єтнаму, Китаю, Конго, Марокко, Нігерії, Казахстану, Узбекистану, Таджикистану та інших країн.

У фестивалі взяв участь начальник відділу по роботі з об'єднаннями громадян Харківської міської ради Олександр Стерін. Він зазначив, що проведення такого фестивалю сприяє зміцненню дружби і взаєморозуміння між іноземними студентами та громадянами України, знайомству з культурними традиціями і побутом різних народів, що проживають в місті Харкові.

Олександр Стерін вручив пам'ятні дипломи учасникам фестивалю, кращим іноземним студентам за відмінне навчання, а також переможцям футбольного і шахового турнірів, які відбулися серед представників національних громад міста.

Зазначимо, в Харкові навчаються понад 15 тис. іноземних студентів з більш ніж 100 країн світу.

Організатори фестивалю - Харківська міська громадська організація іноземних студентів і громадян за підтримки Харківської міської ради. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини