У місті продовжать встановлювати майданчики для вигулу собак
20 березня 2018 16:21 Екологія
У місті продовжать встановлювати майданчики для вигулу собак Чотири нові майданчики для вигулу собак планують встановити в 2018 році у Харкові.

Про це сьогодні, 20 березня, на засіданні постійної комісії з питань забезпечення громадського порядку, дотримання законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян Харківської міської ради повідомила директор КП «Центр поводження з тваринами» Юлія Шаповалова.

За її словами, в 2017 році за рахунок коштів міського бюджету було облаштовано 8 спеціалізованих місць для вигулу домашніх тварин. Всього сьогодні в Харкові встановлено 31 подібний майданчик.

Крім того, 2017 року на підприємстві закупили понад 40 зообоксів для збору екскрементів тварин. Навесні їх планують встановити в місцях масового вигулу собак.

Як повідомила директор центру, торік із міського притулку харків'яни забрали в сім'ї 336 тварин, ще 147 вихованців були повернуті їхнім господарям.

«Якщо порівнювати з 2016 роком, то з притулку було привлаштовано менше тварин, але це багато в чому залежить від фінансової ситуації в країні, від матеріальної можливості людей. Зараз дуже багато хто хоче, скоріше, здати тварин, ніж забрати. Але ця робота триває. Сподіваємося, що ситуація зміниться, і ми будемо більшій кількості тварин знаходити господарів», - підкреслила Юлія Шаповалова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини