У міському центрі зайнятості створюють коворкінг для людей з інвалідністю
10 квітня 2018 11:47 Суспільство
У міському центрі зайнятості створюють коворкінг для людей з інвалідністю Інклюзивний коворкінг «Доступна зайнятість» запрацює приблизно через півроку у Харківському міському центрі зайнятості.

За словами директора Харківського обласного центру зайнятості Володимира Міненка, спеціально обладнаний простір за принципом універсального дизайну надасть людям незалежно від віку, статі та наявності інвалідності максимально рівний доступ до інформації про зайнятість. В одному місці вони зможуть отримати кваліфіковані консультації, прослухати тренінги та семінари, розширити коло соціальних зв'язків, провести переговори. Це нові можливості для дистанційного навчання, пошуку роботи або партнерів, перспектив створення або розвитку бізнесу. В інформаційних заходах центру зможуть брати участь люди з порушеннями зору і слуху, які отримуватимуть інформацію нарівні з іншими.

«Неадаптованість середовища до потреб осіб з порушеннями зору та слуху, відсутність доступної інформації через брак спеціалізованого обладнання, пристосувань та програм робить їх залежними від зовнішнього супроводу. Завдяки консультаційній та грантовій підтримці Партнерства ООН з питань реалізації прав людей з інвалідністю у міському центрі зайнятості буде встановлена і тактильна навігація, і портативна техніка», - розповів Володимир Міненко. 

Зазначимо, що створення інклюзивного коворкінгу (коворкінг - від англ. co-working, «спільна робота», підхід до організації праці людей з різною зайнятістю у загальному просторі) стало можливим завдяки конкурсу проектів «Ініціативи щодо застосування принципів універсального дизайну і доступності», який був реалізований у рамках спільної програми ООН, Всесвітньої організації охорони здоров'я, Міжнародної організації праці за фінансової підтримки Партнерства ООН з питань реалізації прав людей з інвалідністю. Конкурс проводився в партнерстві з Міністерством соціальної політики України, Міністерством охорони здоров'я України та Національною асамблеєю людей з інвалідністю України.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини