У міській раді створять управління для фінансової підтримки бізнесу
19 квітня 2021 16:14 Місто
У міській раді створять управління для фінансової підтримки бізнесу Управління з питань підприємництва планується створити у Харківській міській раді.

Про це сьогодні, 19 квітня, на засіданні робочої групи, створеної для підтримки підприємців, повідомила директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська.

Вона нагадала, що на минулому засіданні робочої групи було запропоновано створити фонд підтримки підприємництва. Для реалізації цієї ініціативи потрібно виділити кошти на створення фонду, заробітну плату співробітникам, оплату комунальних послуг тощо. Вікторія Китайгородська зазначила, що значно дешевше реалізувати альтернативний варіант і створити управління з питань підприємництва та регуляторної політики на базі існуючого відділу підприємництва. Підрозділ буде орієнтований на надання фінансової допомоги, в тому числі адміністрування в частині компенсації відсотків за кредитами.

«Часткова компенсація суб'єктам підприємництва буде здійснюватися в рамках державної програми «Доступні кредити». Якщо кредит було оформлено за відсотковою ставкою 5%, то 2,5% компенсуватиметься за рахунок коштів міського бюджету», - уточнила Вікторія Китайгородська.

Зазначимо, що кошти на часткову компенсацію відсоткової ставки за кредитами для підприємців планується виділити на наступній сесії міської ради.

Перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак повідомив, що порядок часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами з бюджету територіальної громади був розроблений за дорученням секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова. Документ підготовлений і розміщений на сайті міської ради.

«Підтримка підприємців особливо важлива під час пандемії. На минулому засіданні ми розглянули низку пропозицій. Головне завдання - це створення умов та надання фінансової підтримки підприємцям», - підкреслив Олександр Новак.

Також він доручив розглянути пропозицію щодо створення Управління з питань підприємництва на сесії міської ради.

Крім того, після зауважень підприємців перший віце-мер зазначив, що необхідно підготувати нові пропозиції щодо розміщення МАФів і визначення орендної плати для їх власників.

Нагадаємо, що до складу робочої групи, створеної для підтримки підприємців, увійшли представники бізнесу, громадських об'єднань підприємців, депутатського корпусу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини