У кооперативних будинках встановлюють ліфти
16 березня 2017 12:47 ЖКГ
У кооперативних будинках встановлюють ліфти Цього року ліфти планують замінити в 15 будинках ЖК, ЖБК, ОСББ.

 

Як повідомила представник Департаменту житлового господарства Діана Устимчук, крім заміни кабін-купе в будинках поміняють ліфтове обладнання.

«Капітальний ремонт ліфтів ми виконуємо на умовах співфінансування: 25% коштів виділяє ЖК, ЖБК або ОСББ, а 75% - міський бюджет. Це стосується не тільки ремонту ліфтів, але і в цілому всіх капітальних ремонтів, які проводяться в таких будинках», - підкреслила Діана Устимчук.

Наприклад, таку допомогу від міста отримало ОСББ по пр. Тракторобудівників, 150. За словами голови ОСББ «Рекорд-15» Галини Башкатової, 25% вартості заміни ліфтової кабіни профінансувало ОСББ, 75% - кошти міста. Ліфтові в цьому будинку близько 40 років, і термін його експлуатації вже давно вийшов. Зараз встановили кабіни пасажирського і вантажно-пасажирського ліфтів, обладнали економне електроосвітлення, найближчим часом відремонтують обладнання. Підрядна організація вже взялася за цей ремонт і планує закінчити його в квітні.

Крім того, як повідомила Галина Башкатова, в будинку вперше за вісім років була відремонтована покрівля, замінені на пластикові вікна. Також ОСББ взяло в одному з банків кредит за програмою «теплих кредитів».

У свою чергу в Департаменті житлового господарства зазначають, що до департаменту  з питання надання допомоги в ремонтах будинків звернулося 300 ЖК, ЖБК та ОСББ. Це ремонти покрівель, під'їздів, вхідних груп, цоколів, відмостків, систем опалення, водопостачання та водовідведення. Зараз переважають звернення з приводу ремонту покрівель, і місто планує допомогти в ремонті покрівель 80 будинків.

Нагадаємо, станом на 2017 рік в Харкові діють 855 ЖК, ЖБК та ОСББ.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини