У комунальну власність передали 14 відомчих гуртожитків
22 лютого 2016 14:47 ЖКГ
У комунальну власність передали 14 відомчих гуртожитків З 2012 по 2015 рік до комунальної власності Харкова передали 14 відомчих гуртожитків.

Про це сьогодні, 22 лютого, повідомила начальник управління квартирного обліку та розподілу житлової площі Департаменту житлового господарства Надія Полов'янська.

Вона зазначила, що в ці роки діяла відповідна міська програма, згідно з якою за бажанням мешканців і за згодою відомств в комунальну власність було передано низку гуртожитків.

За словами Надії Полов'янської, метою передавання, перш за все, було визнання жителів наймачами житла й приватизація квартир. Таким чином, люди отримували у власність приміщення, в яких вони проживали. Другим завданням передавання відомчого житла було поліпшення житлових умов.

«Коли люди живуть в приміщеннях, які їм не належать, найчастіше вони і відносяться до них, як до чужих. Тому приміщення й рідко ремонтувалися. До того ж, державні підприємства, яким належали ці гуртожитки, недостатньо або взагалі не фінансували утримування цих будівель. Тому люди нерідко жили в поганих побутових умовах», - підкреслила начальник управління.

За її словами, мешканці гуртожітків готували документи для приватизації відразу ж після того, як гуртожитки передали у комунальну власність міста. Тому з 2,5 тис. чоловік, які проживали в цих 14 гуртожитках, більшість вже приватизувала свої квартири.

При цьому Надія Полов'янська зазначила, що сьогодні місто продовжує розпочате в 2012 році. В даний час в процесі передавання в комунальну власність знаходяться 29 відомчих гуртожитків. «Всі ці гуртожитки вже пройшли перший розгляд на сесії міськради. Ми продовжуємо нашу роботу. Щотижня зустрічаємося з керівниками підприємств, яким належить це житло, щоб прискорити процес передавання», - підкреслила начальник управління квартирного обліку.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини