У ХПІ відкрили нову аудиторію імені харківського вченого
17 вересня 2021 11:35 Освіта
У ХПІ відкрили нову аудиторію імені харківського вченого Аудиторію імені вченого, професора Бориса Левченка відкрили сьогодні, 17 вересня, у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут».

У заході взяв участь секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. Він зазначив, що Борис Левченко виховав покоління талановитих фахівців в області теплотехніки, і його приклад надихне студентів на успіхи і нові досягнення.

«Я знав його особисто. Бачив, як багато він віддавав роботі. Він жив наукою, студентами, яким передавав свої знання та досвід. Борис Олексійович виховав плеяду вчених теплотехніків. Ця аудиторія дасть новий імпульс розвитку освіти і особисто вам, хлопці та дівчата, бо тут ви будете займатися в комфортних умовах та отримаєте необхідні знання. Я впевнений, що у вас все вийде!» - звернувся до студентів Ігор Терехов.

Довідка. Борис Олексійович Левченко (1931-2015 рр.) - доктор технічних наук, професор, академік Академії наук Вищої школи України. У 1954 році закінчив з відзнакою Харківський політехнічний інститут за спеціальністю «Двигуни внутрішнього згоряння». Після навчання працював в інституті асистентом кафедри загальної теплотехніки, старшим викладачем, доцентом і з 1979 по 2001 роки завідувачем кафедрою теплотехніки.

Основні напрямки діяльності: використання вторинних енергетичних ресурсів, оптимізація обладнання, що використовує тепло, екологія теплоенергетики. Опублікував більше 120 робіт в різних технічних журналах, отримав три авторських свідоцтва, підготував п'ять кандидатів наук. Нагороджений дипломом другого ступеня ВДНГ України за розробку технічних рішень з використання вторинних енергоресурсів. Активно займався громадською діяльністю. Відзначений чотирма урядовими нагородами.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини