У ХПІ хочуть запустити програму подвійних дипломів з Францією
31 жовтня 2016 17:03 Освіта
У ХПІ хочуть запустити програму подвійних дипломів з Францією Делегація Посольства Франції в Україні відвідала з діловим візитом Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут».

Представники делегації ознайомили студентів НТУ «ХПІ» з системою вищої освіти Франції, розповіли про її особливості і про те, що необхідно українським студентам для вступу у французькі виші.

Як повідомив проректор з науково-педагогічної роботи НТУ «ХПІ» Геннадій Хрипунов, пріоритетом для обох сторін є налагодження співпраці за допомогою запуску програм подвійних дипломів, переважно для студентів технічних спеціальностей (альтернативні джерела енергії, нанотехнології тощо).

«Наше завдання - знайти партнерів у Франції та організувати програми подвійних дипломів, щоб студенти політеху були мотивовані продовжувати навчання в нашому університеті і одночасно здобувати освіту у Франції. Так вони отримають відразу два магістерських дипломи: наш і французький», - підкреслив Олександр Гончаров.

Також з представниками Посольства Франції в Україні було досягнуто попередньої домовленості про відкриття в НТУ «ХПІ» курсів з вивчення французької мови. Передбачається, що навчання буде безкоштовним або за мінімальною вартістю.

Крім того, планується організувати спільну роботу між школами Харкова, НТУ «ХПІ» та громадською організацією «Альянс Франсез», представництво якої відкрилося в Харкові в 2015 році.

«У школах, випускники яких є потенційними студентами ХПІ, передбачається створити мовні курси з подальшим вивченням французької як другої іноземної вже в університеті», - зазначив аташе з питань співробітництва в сфері французької мови Посольства Франції в Україні Фабріс Пето.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини