У Харкові з'явився мурал з Кузьмою Скрябіним
29 травня 2018 12:04 Культура
У Харкові з'явився мурал з Кузьмою Скрябіним Мурал, присвячений музиканту Кузьмі Скрябіну, який загинув у 2015 році, презентували сьогодні, 29 травня, на торці будинку по вул. Римарській, 23-а.

За словами директора творчої групи «Kailas-V» Яни Волк, художники давно виношували ідею намалювати портрет Кузьми.

«До нас вже неодноразово, кілька років поспіль зверталися шанувальники творчості Кузьми і просили зробити його портрет. Ми спочатку планували намалювати його на вулиці Культури, але учасники фан-клубу музиканта розповіли, що Кузьма часто приїжджав до Харкова, вони дуже з ним дружили і саме з оркестром Харківської філармонії був його перший виступ. Тому попросили перенести портрет ближче до центру, щоб все харків'яни змогли його бачити», - розказала Яна Волк.

Як повідомив технічний директор творчої групи «Kailas-V» і автор муралу Андрій Пальваль, портрет Кузьми був намальований за тиждень. Найскладнішим в процесі створення муралу були перші три дні, коли доводилося малювати вгорі за допомогою підйомної техніки. Ескіз художник створював за фотографією, яку схвалила мама Андрія Кузьменка.

«Фотографію нам дали харківські фани Кузьми. Вона була зроблена саме під час візиту музиканта до Харкова. Ми шукали оригінальну фотографію, причетну до Харкова, яка була близька нам як харків'янам. Я задоволений результатом, впевнений, що історія цього портрета буде з присмаком, і біля муралу з Кузьмою буде багато цікавих зустрічей», - зазначив Андрій Пальваль.

На створення муралу було витрачено близько 200 балончиків фарби.

Нагадаємо, мурал, присвячений українському музиканту Кузьмі Скрябіну, створений в рамках II Фестивалю графіті «Kharkiv Mural Fеst», який проводиться під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Це друга робота, створена в 2018 році на мурал-фесті. Перший мурал - у вигляді кролика, якого фокусник дістає з капелюха, намалював відомий стріт-арт художник з Великобританії FANAKAPAN на стіні будинку по пр. Незалежності, 17. У планах міста - запросити до Харкова ще кілька авторів зі світовим ім'ям.

Творча група «Kailas-V» працює в Харкові з 2012 року. На рахунку художників портрети Тараса Шевченка, Людмили Гурченко, Юрія Гагаріна, Наталії Фатєєвої та інші малюнки, створені на фасадах міських будівель.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини