У Харкові з'явиться Почесне консульство Словацької Республіки
05 жовтня 2018 13:57 Міжнародне співробітництво
У Харкові з'явиться Почесне консульство Словацької Республіки Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 5 жовтня, провів зустріч з Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним і Міністром закордонних справ Словацької Республіки Мирославом Лайчаком.

Захід пройшов у Харківській міській раді. Від імені міського голови Геннадія Кернеса перший віце-мер привітав гостей.

«Харків - дуже гостинне місто. Я впевнений, що вам сподобається в нашому місті і захочеться не раз сюди повернутися», - сказав Ігор Терехов.

В ході зустрічі Павло Клімкін презентував колезі зі Словаччини інвестиційну привабливість Харкова. Також міністр високо оцінив роботу міської влади в сфері створення позитивного міжнародного іміджу.

«Я дуже люблю Харків - це європейське місто, де живуть розумні і працьовиті люди. Для нашого міністерства Харків особливо важливий, оскільки багато дипломатів відомства закінчили Національну юридичну академію. Крім того, Харків - один з унікальних центрів хайтека і IT-технологій в Україні», - сказав Павло Клімкін.

Також на зустрічі обговорили можливість створення в Харкові Почесного консульства Словацької Республіки. «Я вважаю, що з відкриттям Почесного консульства саме в Харкові у нас буде дуже багато хороших можливостей для розвитку співпраці», - підкреслив міністр закордонних справ України.

Ігор Терехов зазначив, що Харків також зацікавлений у відкритті консульства, і міська влада надасть необхідне сприяння зі свого боку.

«Це робота не одного дня, але нам обіцяють в найкоротші терміни провести всі необхідні процедури, і в Харкові з'явиться Консульство Словаччини. З боку Міністерства закордонних справ Словаччини ми також отримали посил про те, що словацький бізнес зацікавлений у співпраці з Харковом», - додав Ігор Терехов.

Крім того, на зустрічі був представлений туристичний потенціал Харкова, також дипломати обговорили питання культурного обміну між країнами.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини