У Харкові затвердили проекти-переможці бюджету участі
27 лютого 2019 12:43 Суспільство
У Харкові затвердили проекти-переможці бюджету участі Список проектів-переможців Міської цільової програми «Громадський бюджет (бюджет участі) міста Харкова» на 2018-2021 роки затвердили сьогодні, 27 лютого, на сесії Харківської міської ради.

Всього було визначено 80 проектів-переможців: 57 від фізичних осіб та 23 - від громадських організацій. Серед них - проекти в сфері культури, спорту, освіти, а також спрямовані на підвищення доступності міської інфраструктури для людей з обмеженими можливостями і різні культурні заходи.

Так, в рамках бюджету участі в Харкові планують створити Медіацентр комплексної доступності для осіб з важкими порушеннями зору, Музей спорту, молодіжну радіостанцію, дитячий телепроект, Станцію екомоніторингу, Клуб особистостей, безкоштовну онлайн-платформу для розвитку професійних компетенцій харків'ян «E-bridge», серію муралів, фільми про Харків, мобільний додаток для студентів «StudX», а також підвищити рівень доступності в метро для людей з інвалідністю та ін.

Нагадаємо, на бюджет участі з 25 квітня по 25 травня 2018 року харків'яни подали 304 проекти, з яких було відібрано 167 робіт. Всі вони були розміщені на «Порталі харків'янина», де жителі міста віддавали свої голоси за найбільш цікаві ідеї. За результатами голосування перемогли 80 проектів. Надалі всі вони будуть профінансовані з міського бюджету. У цьому році на реалізацію проектів з міського бюджету виділено 50 млн грн - до 1 млн грн на кожен проект.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини