У Харкові затвердили порядок ведення обліку школярів
25 квітня 2018 17:26 Освіта
У Харкові затвердили порядок ведення обліку школярів Порядок організації обліку дітей шкільного віку та учнів затвердили сьогодні, 25 квітня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради.

Як повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко, раніше облік школярів вели навчальні заклади. Прийнятим рішенням ця функція передана Департаменту освіти, який буде забезпечувати і поновляти реєстр дітей шкільного віку.

«Це рішення було прийнято, щоб полегшити роботу педагогів. Тепер навчальні заклади не будуть робити обхід по будинках і переписувати дітей шкільного віку, вони просто передадуть списки учнів, які навчаються в їхніх школах, в районні управління освіти», - зазначила Ольга Деменко.

За її словами, складність ведення обліку полягає в тому, що в поняття шкільний вік потрапляють діти від 6 до 18 років, при цьому далеко не всі вони навчаються в школі.

«Деякі ходять у дитячий садок, хтось вступив до вишу, ПТУ, коледж або з різних причин взагалі ніде не вчиться, тому до цієї роботи будуть залучені і інші структури - Департамент реєстрації, служби у справах дітей, національна поліція. Ми повинні консолідувати всі зусилля, щоб чітко розуміти, скільки в нашому місті дітей шкільного віку та як реалізується конституційне право кожної дитини на доступну і якісну освіту», - зазначила Ольга Деменко.

За її словами, якщо будуть виявлені діти, які не відвідують навчальні заклади, до роботи з ними підключать служби у справах дітей.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини