У Харкові зареєстровано зростання захворюваності на туберкульоз
28 жовтня 2015 17:47 Медицина
У Харкові зареєстровано зростання захворюваності на туберкульоз Зростання рівня захворюваності на туберкульоз зареєстровано у Харкові в 2015 році.

Про це сьогодні, 28 жовтня, на засіданні виконкому міськради повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат.

Він зазначив, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень захворюваності на туберкульоз зріс на 5,8%. Серед дітей до 18 років зареєстровано 11 випадків активного туберкульозу, з них 10 випадків туберкульозу органів дихання.

За словами Юрія Сороколата, вакцинація проти туберкульозу протягом I кварталу 2015 року дітям у пологових будинках і дитячих поліклініках не проводилася через закінчення терміну використання існуючої вакцини, а у вересні 2015 вакцини БЦЖ в Харкові не було. Всього за 9 місяців цього року в пологових будинках проти туберкульозу було щеплено 67,1% новонароджених, а в дитячих поліклініках - 85% дітей від 1 місяця до 7 років.

Також Юрій Сороколат повідомив, що для проведення дітям проби Манту в 2015 році туберкулін придбано за кошти міського бюджету на суму 516,4 тис. грн. Туберкулінодіагностику провели 37,8 тис. дітей, що склало 43,3%. З вересня 2015 року активно проводиться туберкулінодіагностика дітям, яким проба Манту проводилася восени 2014 року.

За інформацією Юрія Сороколата, для своєчасного виявлення туберкульозу та інших захворювань легенів флюорографічні та рентгенологічні дослідження пройшли приблизно для 700 тис. чоловік.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини