У Харкові встановлять меморіальну дошку олімпійському чемпіону Олексію Баркалову
15 червня 2017 17:42 Місто
У Харкові встановлять меморіальну дошку олімпійському чемпіону Олексію Баркалову Меморіальну дошку харків'янину, дворазовому олімпійському чемпіону з водного поло, заслуженому майстру спорту України планують встановити на вул. Баркалова, 1.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 15 червня, на засіданні Міської комісії з питань топономікі і охорони історико-культурного середовища.

Так, комісія на чолі з першим заступником Харківського міського голови Ігорем Тереховим схвалила звернення Харківської обласної федерації водного поло з проханням встановити на будівлі за адресою вул. Баркалова, 1 пам'ятну дошку на честь видатного спортсмена.

Зазначимо, Олексій Баркалов - випускник Харківського політехнічного інституту. Ім'я спортсмена було занесено до Книги рекордів Гіннесса, з 1997 по 1999 роки очолював Федерацію водного поло України.

«Ця людина дійсно багато зробила для розвитку фізичної культури і спорту як для Харкова, так і для всієї країни. Меморіальна дошка з'явиться на вулиці, яка названа його ім'ям », - зазначив Ігор Терехов.

Також комісія прийняла рішення встановити меморіальну дошку Герою України В'ячеславу Чорноволу. Вона також буде встановлена на початку вулиці, що носить його ім'я - на будівлі по вул. В'ячеслава Чорновола, 4.

Пам'ятну дошку встановлять також в приміщенні хоспісу по пр. Московському, 197. Відкриття пам'ятного знака буде приурочено до 110-річчя заснування в цій будівлі лікарняного храму Св. Миколая Чудотворця.

Також комісія прийняла рішення відновити один з пам'ятних знаків міста. На вул. Студентській, 4 була пошкоджена меморіальна дошка Національному Герою Азербайджану Віктору Серьогіну.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини