У Харкові встановили ще один пам'ятник Олексію Бекетову
30 серпня 2016 13:50 Суспільство
У Харкові встановили ще один пам'ятник Олексію Бекетову Офіційне відкриття пам'ятника відомому харківському архітектору Олексію Бекетову відбулося сьогодні, 30 серпня.

Пам'ятник видатному зодчому встановили по вул. Бажанова, біля Харківського національного університету міського господарства, який носить ім'я архітектора. Скульпторами монумента стали Олександр Рідний і Ганна Іванова.
  
Як зазначив під час церемонії відкриття перший заступник міського голови Ігор Терехов, витонченість і стиль цього пам'ятника повністю передає стиль великого зодчого і гуманіста Олексія Бекетова.

«Сьогодні - велика подія для Харкова. Це вже другий пам'ятник видатному архітектору, але Олексій Миколайович Бекетов гідний того, щоб його пам'ять увічнювали знову і знову. Тому що кожне творіння архітектора - це шедевр, і коли говорять про архітектуру Харкова, завжди згадують бекетівський стиль», - сказав Ігор Терехов.

Він також подякував творцям монумента від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

У свою чергу, ректор університету міського господарства Володимир Бабаєв зазначив, що це - знакова подія для університету.

«Ми відкриваємо пам'ятник видатному архітекторові, основоположнику архітектурної школи в Харкові. Він створив понад 50 пам'ятників, розробляв проект бібліотеки ім. Короленка, харківської недільної школи. Він працював у нашому університеті в 1941 році, залишив як дарунок найважливішу в житті вишу бібліотеку, якою і зараз користуються викладачі та студенти», - зазначив Володимир Бабаєв.

За словами головного архітектора Харкова Сергія Чечельницького, сам пам'ятник був створений досить швидко. Також архітектор зауважив гарну якість постаменту й лиття самої фігури.

«Це не просто пам'ятник конкретно Олексію Бекетову, це пам'ятник цілій епосі, пам'ятник харківській європейській культурі», - підкреслив Сергій Чечельницький.

У Харкові вже є один пам'ятник Бекетову - біля парадного входу в головний корпус Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури. Офіційно відкрили перший монумент в 2007 році.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини