У Харкові вшановують учасників локальних війн
15 лютого 2017 11:43 Суспільство
У Харкові вшановують учасників локальних війн Мітинг, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, пройшов сьогодні, 15 лютого, біля пам'ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

У заході взяли участь заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, представники обласної влади, учасники локальних війн, сім'ї загиблих.

«Сьогодні - 28-ма річниця виведення радянських військ із Афганістану. Для всіх, хто воював у цій країні і хто чекав наших воїнів вдома, - це свято. Але в той же час це свято зі сльозами на очах. До цього пам'ятника щороку приходять матері, які тримають портрети своїх загиблих синів, дружини, які стоять із фотографіями чоловіків. Все змішалося в цей день - і радість, і горе. Але потрібно віддати належне афганським організаціям, які проводять величезну роботу, надаючи допомогу всім, хто її потребує. Ми теж не забуваємо свої міські програми, закладаємо в бюджет кошти, необхідні і сім'ям загиблих, і на проведення заходів. Наша співпраця з афганцями тільки міцніє. Я бажаю всім здоров'я, бути суспільно і соціально активними, підтримувати один одного і не забувати тих, хто не повернувся з тієї війни», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Після молебню, який провів протоієрей отець Олександр, учасники мітингу вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали до пам'ятника квіти. Також під гімн України прозвучав триразовий залп.

Довідка. 15 лютого 1989 року останні підрозділи радянських військ покинули територію Афганістану. З 2004 року цей день відзначається як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

У Харкові проживає близько 5 тис. ветеранів - воїнів-інтернаціоналістів. При виконанні інтернаціонального обов'язку в Афганістані загинули 124 харків'янини. Харківські військовослужбовці брали участь ще в 30 локальних військових конфліктах на території інших держав.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини