У Харкові визначили авторів кращих ідей з розвитку туризму
20 квітня 2017 16:11 Суспільство
У Харкові визначили авторів кращих ідей з розвитку туризму Нагородження переможців конкурсу туристичних проектів «Я люблю Харків» відбулося сьогодні, 20 квітня, в рамках IX Міжнародного туристичного форуму «Харків: партнерство в туризмі».

У конкурсі взяли участь 17 робіт. Конкурсанти пропонували ідеї щодо того, як поліпшити туристичну інфраструктуру міста, вдосконалити загальну міську інформаційну систему, розвинути подієвий, діловий та спортивний туризм та ін.

Як повідомила співорганізатор конкурсу, директор творчої групи «Kailas-V» Яна Вовк, головним завданням конкурсу є пошук креативних, цікавих ідей для збільшення туристичної привабливості міста. «Наша мета - розвиток туризму в Харкові, тому ми збираємо будь-які ідеї, які допомогли б втілити цю мету в життя», - зазначила Яна Вовк.

Переможцем конкурсу став проект «Арт-потяг «Художня слава Харкова». Його автори - директор Харківського відділення Українського етнологічного центру Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського Михайло Красиков і завідувачка сектором Харківської обласної бібліотеки для дітей Наталія Саліна. За їхнім задумом, один з потягів метрополітену можна було б зробити пересувним міні-музеєм, кожен з вагонів якого був би присвячений видатним художникам, в житті яких Харків зііграв велику роль. Автори запропонували докладніше ознайомити харків'ян і гостей міста з життям і творчістю Марії Раєвської-Іванової, Генріха Семирадського, Сергія Васильківського, Миколи Самокиша, Зінаїди Серебрякової, Василя Єрмілова, Вагріча Бахчаняна.  Грамоту переможцям вручив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов під час відкриття форуму.

Друге місце посів проект групи студенток 2-го курсу Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна Анастасії Висоцької, Маргарити Льовіної і Марини Носик під назвою «Розвиток подієвого і ділового туризму». Вони запропонували цілу низку заходів, які можна було б проводити в той чи інший сезон: театральні вечори під відкритим небом, змагання кращих харківських кондитерів, парад повітряних зміїв і багато іншого.

Третє місце посіла студентка 4 курсу Харківського національного економічного університету ім. Семена Кузнеця Марія Коваленко з проектом «Моя професія - моє майбутнє!». Її ідея полягає в організації екскурсій по харківських вишах для майбутніх абітурієнтів.

Переможцям конкурсу надана можливість взяти участь у туристичній виставці в одному з міст-побратимів Харкова у складі делегації Департаменту міжнародного співробітництва. Призери, які посіли 2-е місце,  зможуть пройти стажування в Департаменті у справах сім'ї, молоді та спорту, а ті, що посіли 3-тє місце, зможуть протягом року безкоштовно відвідувати один із фітнес-клубів міста.

Організатори конкурсу туристичних проектів «Я люблю Харків» - Департамент міжнародного співробітництва, Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту і творча група «Kailas-V».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини