У Харкові відзначили День визволення Харківської області
19 вересня 2016 10:56 Місто
У Харкові відзначили День визволення Харківської області Покладання квітів з нагоди Дня визволення Харківської області та Дня партизанської слави відбулося сьогодні, 19 вересня, на Меморіалі Слави в Лісопарку.

Вшанувати пам'ять героїв Другої світової війни прийшли ветерани, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, представники обласних органів влади, громадських організацій, військовослужбовці, духовенство.

Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Священики відслужили біля нової каплиці поминальний молебень.

«Харків пам'ятає і шанує тих людей, які воювали на фронтах і в тилу. Пам'ять - це велика сила, яка може допомогти нам уникнути сьогоднішніх проблем. Мир повинен бути на нашій землі, наші діти і внуки повинні жити в мирі», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Також вона повідомила, що в ці дні у харківських школах проходять уроки пам'яті, свою громадську роботу проводять ветеранські організації.

«Близько ста ветеранів-учасників партизанського руху ще живі. Ми їх знаємо, зустрічаємося з ними, надаємо фінансову підтримку», - повідомила заступник міського голови.

Зазначимо, що в повоєнний час в Харкові проживало близько 200 ветеранів-підпільників. Колишні партизани об'єдналися в організації, які діють і зараз. Саме харківська організація запропонувала заснувати в країні свято - День партизанської слави, яке відзначається щороку 22 вересня.

19 вересня відзначається День визволення Харківської області від нацистських загарбників в роки Другої світової війни (1943 рік).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини