У Харкові відкрилася виставка малюнків на корі австралійських художників
14 березня 2017 17:48 Культура
У Харкові відкрилася виставка малюнків на корі австралійських художників Пересувна виставка австралійських картин на корі «Старі Майстри» проходить в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25).

До експозиції увійшли репродукції 20 картин австралійських художників ХХ століття. Малюнок на корі - традиційне мистецтво Австралії. Картини розповідають про історію і звичаї різних племен цієї країни. Наприклад, центральний образ однієї з репродукцій - пастка для сома, при цьому священні палички використовували для того, щоб перетворити рослини і тварин в тотеми племені Dhuwa. Ще одна робота зображує тотемного крокодила, який створює річку Ліверпуль, розчищаючи шлях від своєї лагуни до моря. Духовний зв'язок між праістотами, людьми і рідною землею - тема багатьох картин західного Арнемленда.

Сьогодні, 14 березня, відбулося урочисте відкриття виставки, в якому взяла участь секретар місії Австралійського Союзу Сара МакКенна. Вона зазначила, що ці роботи, як і всі представлені в галереї, мають сакральний зміст. Різні племена зображали різних тварин, різними штрихуваннями. «Це особливі малюнки, які повинні побачити українці, щоб дізнатися історію Австралії, її корінних жителів», - підкреслила секретар місії.

Зазначимо, що виставка працюватиме до 25 березня. Після Харкова виставку представлять у Краматорську Донецької області. Харків став третім містом після Києва і Львова, в якому Посольство Австралії в Україні за підтримки Міністерства закордонних справ і торгівлі Австралії і Національного музею Австралії експонують цю виставку. Експозиція є частиною програми 2017 року на честь 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Австралією і Україною, а також святкування 70-річчя українського поселення в Австралії. Зараз в Австралії проживають 40 тис. етнічних українців.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини