У Харкові створили мурал на честь 25-ої річниці українсько-німецьких дипломатичних відносин
10 листопада 2017 09:47 Культура
У Харкові створили мурал на честь 25-ої річниці українсько-німецьких дипломатичних відносин Мурал, присвячений 25-й річниці українсько-німецьких дипломатичних відносин і 27-річчю побратимських відносин між Харковом і Нюрнбергом, відкриють на вул. Пушкінській, 28.

Захід відбудеться в рамках проведення Тижнів Німеччини в Харкові, який пройде з 10 по 24 листопада.

Як відзначають організатори, місце створення мурала обрано невипадково. Так, раніше вул. Пушкінська була вул. Німецькою, а навпроти будинку №23 стояла німецька євангелічно-лютеранська церква, яку городяни знали як кірху. Цей будинок в південно-німецькому стилі побудували в 1913 році, а в 1958 році зруйнували. Генеральне консульство Німеччини в Донецьку (офіс у Дніпрі), Почесний консул Німеччини в Харкові, а також Харківська міська рада та Державна академія дизайну і мистецтва вирішили позначити це місце як символічне для українсько-німецьких відносин.

«Руйнування цієї церкви - трагічна втрата для Харкова, для його архітектури. Ми хотіли б якось відзначити це місце, тому вибрали мурал - немов тінь від неіснуючої вже кірхи падає на будинок навпроти», - пояснює ідею проекту Почесний консул Німеччини в Харкові Тетяна Гавриш.

Зазначимо, що перед створенням мурала в Харкові провели конкурс на кращий ескіз серед студентів і випускників факультетів творчих напрямків, за підсумками якого перемогу здобула робота «Die offene Tur» Олексія Постульги. Нагородою переможцю стане участь в стріт-фестивалі в Нюрнберзі.

Відкриття муралу відбудеться 13 листопада, початок - о 13:30.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини