У Харкові стартував прийом проектів в рамках бюджету участі
25 квітня 2018 16:39 Суспільство
У Харкові стартував прийом проектів в рамках бюджету участі Проекти в рамках реалізації міської цільової програми «Громадський бюджет (бюджет участі) міста Харкова» прийматимуться протягом місяця, з 25 квітня по 25 травня включно.

Таке рішення було прийнято на засіданні робочої групи з питань реалізації бюджету участі.

За словами директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексія Чубарова, подати проект можна онлайн - заповнивши форму на сайті «Портал харків'янина».

«Кожен житель нашого міста може зареєструватися на «Порталі харків'янина» і подати свою ініціативу для реалізації в рамках бюджету участі», - зазначив Олексій Чубаров.

Також подати проект можна особисто за адресою: пл. Конституції, 7, каб. 90.

Як повідомив проектний менеджер «Порталу харків'янина» Андрій Джміль, ініціативу може подати будь-який житель міста, а також юридична особа.

«Обмежень в тематиці проектів і сферах його реалізації немає, проте необхідно враховувати можливість реалізації його в рамках роботи органів місцевого самоврядування. Також проект не повинен суперечити законодавству України і дублювати цільові програми, які реалізуються міською владою. Кошторис витрат одного проекту не повинен перевищувати 1 млн грн», - повідомив Андрій Джміль.

Для зручності авторів ініціатив найближчими днями на «Порталі харків'янина» буде опублікований каталог ринкової вартості продуктів і послуг для прорахунку кошторису проекту.

Кожен проект розглянуть профільні департаменти Харківської міської ради і в разі потреби направлять його на доопрацювання автору, після чого проект буде винесений на голосування харків'ян.

За словами Андрія Джміля, терміни голосування по проектах визначить робоча група з питань реалізації громадського бюджету на своєму наступному засіданні. Голосування проходитиме онлайн на «Порталі харків'янина», а також у районних центрах надання адміністративних послуг.

Крім того, найближчим часом відбудуться зустрічі з громадськістю, де можна буде отримати консультацію з усіх питань, пов'язаних з написанням проекту і його подачею. Графіки таких зустрічей будуть анонсовані додатково.

Як повідомив Андрій Джміль, в рамках бюджету участі харків'яни вже подали чотири ініціативи, серед них - проект створення молодіжного освітнього хаба в Харкові.

Нагадаємо, міська цільова програма «Громадський бюджет (бюджет участі) міста Харкова» була прийнята на 2018-2022 роки, в 2018 році на її реалізацію виділено 50 млн грн.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини