У Харкові стартує культурний проект «Під зіркою Пінзеля»
06 листопада 2018 14:49 Культура
У Харкові стартує культурний проект «Під зіркою Пінзеля» Презентація проекту «Під зорею Пінзеля. Барокове мистецтво і костюми епохи» на сході України» відбудеться 8 листопада в Центральній міській бібліотеці ім. В. Бєлінського.

За словами організаторів, проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду з 5 по 19 листопада в 7 містах чотирьох областей України: Сумської, Донецької, Харківської та Луганської. Його мета - популяризація матеріальної і нематеріальної культурної спадщини як унікальних явищ історії і культури, демонстрація зразків класичного та народного мистецтва, що відображає національну історію, культуру, традиції.

Проведення презентаційних заходів в семи містах чотирьох областей на сході України в формі дводенної виставки-презентації поєднає класичне барокове мистецтво кінця 18-го початку 19-го століття, представлене творчістю Іоанна Георга Пінзеля, і традиційне народне мистецтво, представлене автентичними строями і ужитковими речами українців кінця 19-го початку 20-го століття.

Так, в ході заходу будуть продемонстровані документальні фільми і відеосюжети, пройде виставка-експозиція робіт сучасних художників Тернопільській області на Пінзелеєзнавчу тематику. Також в рамках проекту буде представлена ​​експозиція слобожанського класичного строю з колекції Харківського історичного музею і будуть презентовані слобожанські вишиванки.

Початок заходу - о 16:00.

Перед цим, о 11:00 в бібліотеці відбудеться прес-конференція, присвячена відкриттю проекту. У ній візьме участь керівник проекту «Під зорею Пінзеля» Наталія Волощук.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини